Műfenyő “születése”

A műfenyők PVC fóliából készülnek. A PVC fóliák 50 kg-os hengereken kerül be az üzembe. A PVC fóliák Tháiföldről származnak, mert ott csinálják a legjobb minőséget ebből a típusú fóliából, nem töredezik, nem nyúlik, nem repedezik meg.

1. Fázis

A műfenyők elkészítésének az első fázisa a legnehezebb. Először is a nagy hengereket fel kell darabolni kisebb egységekre

2. Fázis

Második fázisként ezt a feldarabolt henger tartalmát egy gép feldarabolja apró kicsi darabokra.

3. Fázis

a feldarabolt fóliadarabokat feltekerik egy drótra. Így alakulnak ki az ágak, melyeket bajusznak neveznek. Később a dolgozók, egymáshoz tekerik az ágacskákat egy gép segítségével, így a bajuszokból ágak lesznek, melyek későbbiekben egyenesíteni fognak.

4. Fázis

Az utolsó lépésben az ágak összetekerése úgynevezett koronákká, tehát igazából szinteket készítenek, amelyekből lesz később maga a Műfenyő.

Sztenderd műfenyő magasságok: 1,2 m, 1,5 m, 1,8 m, 2,2 m 2,4m és 2,5 m.

– A 2,4-2,5 méteres műfenyőket azok vásárolnak akiknek magas belmagasságú ingatlanjaik vannak
– Alacsonyabbakat (2,2 m vagy 1,8 m) – Társasházakban lakók vásárolják
– A 1,2 m magasságú műfenyők idősebb személyek kedvelt típusa,

A műfenyőket a viszonteladók Szeptember – Október környékén kezdik el felvásárolni a gyártóknál, de már a 2018 -as évtől észrevehető , hogy ez az időpont már kitolódik Június-Júliusra. Vannak olyan gyártók akik már Februárban-Márciusban vesznek fel megrendeléseket , hogy az Ünnepekre megfelelő mennyiségű műfenyővel lássák el a lakosságot.

– Műfenyőket hozzávetőleges a zöld szín 10 árnyalatában gyártják

Természetesen itt is folyamatosan kell figyelni az aktuális trendet és lépést kell vele tartani……..